Minecraft Dünyanın Sonuna Gitmek (Ende Gitmek)



Bu rehberimizde minecraft oyununda nasıl dünyanın sonu adı verilen end'e nasıl gidileceğini anlatacağız. Bu "End" adlı yer için bir çok materyal toplamalı ve güçlü silahlar ile zırhlara sahip olmalısınız. Aksi taktirde ejderhayı öldürmeniz çok güç olacaktır. Ejderha öldüğünde de oyunun hikayesi son bulmakta ve oyunda emeği geçenlerin isimleri yazmaktadır. Ancak merak etmeyin, yatağınızda doğup evinizde tekrar devam edebileceksiniz. Ayrıca yanınıza da Ender Dragon'un (Ender Ejderhası) ganimetlerini de götüreceksiniz.



Minecraft End Nedir?

End, oyunun sonudur. End de nether'da (cehennemde) olduğu gibi canavarlara sahiptir ancak bunlar Enderman ve Ender Dragon'dan ibarettir. Enderman size pek zorluk çıkarmayacak olsa da saldırmaya başladığında öldürmekten başka çareniz yok. Ender Dragon ise en güçlü rakibinizdir. Asla peşinizi bırakmayacak ve kulelerin üzerindeki küçük camlardan can emecektir.


Minecraft'ta End'e Nasıl Gidilir?

Ende gitmek oyundaki en zor şeydir. End'e gitmek için bizlere bazı materyaller lazım. Bunlar; Enderpearl ve Blaze Rod (Blaze çubuğu).



Enderpearl, Enderman'leri öldürdüğümüz vakit düşer. Bunları normal dünyada nadir olarak rast geldiğinizde öldürmeniz gerekir ve toplamda bizlere 15-20 tane lazım olacak. Blaze Rod ise Nether'daki Blaze adlı mobdan düşer ve bundan da en az 6 tane toplamalıyız.



Topladığımız Blaze Çubuklarını, Blaze Powder'a yani Blaze Tozu'na dönüştürmemiz lazım bunun için alttaki resmi inceleyebilirsiniz;



Dönüştürdükten sonra Blaze Tozunu ve Ender Pearl'leri alt ve üst olarak koyduğunuzda size bir adet Eye Of Ender yani Ender Gözü verecek. 12 tane ender gözü portala koyulacak, kalan ender gözleri ise portalı bulmamıza yardım edecektir.

Eye Of Ender (Ender Gözü)



Ende gitmek için portal lazım ve bu portalları bulmada daha önce bahsettiğimiz gibi ender gözleri kullanılıyor.

Ender gözünün 1 tanesini havaya atın ve gittiği yöne doğru gidin ve yere düştüğünde ender gözünü alın yine atın en son artık bir yere gitmeyeceksiniz ve attıkça yere doğru gitmeye başlayacak. O anda düştüğü yerin altını kazın en son bir boşluğa düşeceksiniz ve size özel bir alan çıkacak. Aşağıdaki resimdeki gibi bu portalın kenarındaki yerleri Ender gözü' ile doldurun;



Hepsini doldurduktan sonra obsidyen renginde portalımız oluşacak içine atlandığında ise bizi End'e yani dünyanın sonuna ışınlayacak.



Minecraft End'de Ne Yapacağız?

Ender Ejderhası'nı öldürmek gerekiyor ancak bu ejderha kulelerin üstündeki camlardan can emiyor ve canını yeniliyor.

Öncelikle bir yay ve ok alıp veya kartopu fırlatıp (veya yanınızda bloklar varsa onlarla yukarı çıkarak) onları yok etmelisiniz. Aksi taktirde ejderha can yenileyecektir.

Dragon size yaklaştığınızda normal kılıçla veya baltayla vurun ya da havalandığında ok sıkın. Ölünce Ejderha Kafası, bir çok tecrübe puanı (xp) ve Dragon Egg (Ejderha yumurtası) çıkacaktır.



NOT: Eğer End'e gitmek için bu kadar uğraşmak istemiyorum diyorsanız aşağıda verdiğim kodu chat'e yazarak End'e ışınlanabilir, ejderha ile savaşabilirsiniz.

Kod:    /tp 29999999 60 29999999

minecraftkoylusu, minecraft, minecraft yardım, minecraft nasıl yaparım, minecraft nasıl olur, minecraft nasıl üretilir, minecraft yapımı, minecraft craftlamak, minecraft craft etmek, minecraft nasıl craft ederim, minecraft craft tarifi, minecraft craft rehberi, minecraft gerekli malzemeler, minecraft malzemeler, minecraft türkçe yapımı, minecraft türkçe rehberi, minecraft ingilizce yapımı, minecraft rehberleri, minecraft end, minecraft ende gitmek, minecraft ende gitme rehberi, minecraft ende nasıl gidilir, minecraft ende nasıl giderim, minecraft end gitme, minecraft end görevi, minecraft end ejderha, minecraft ejderhaya gitmek, minecraft ejderha haritası, minecraft end haritası, minecraft end haritasına gitmek, minecraft dünyanın sonu, minecraft dünyanın sonuna gitmek, minecraft ende sona gitmek, minecraft sona gitmek, minecraft son rehberi, minecraft oyunu nasıl bitiririm, minecraft oyun bitirmek, minecraft isim yazması, minecraft ende nasıl gidilir, minecraft sona nasıl gidilir, minecraft blaze rod, minecraft blaze çubuğu, minecraft enderpearl, minecraft ender incisi, minecraft ender gözü, minecraft enderman, minecraft dragon, minecraft ejderha, minecraft nether, minecraft blaze powder, minecraft blaze tozu, minecraft portal, minecraft ender portalı, minecraft end portalı, minecraft son portalı, minecraft ende gitme portalı, minecraft portal nasıl bulunur, minecraft portal kullanmak, minecraft göz kullanmak, minecraft end gözü kullanmak, minecraft ender gözü kullanmak, minecraft ende ışınlanmak, minecraft end kodu, minecraft end koordinatı, minecraft obsidyen, minecraft obsidyen portalı, minecraft ender dragon, minecraft ender ejderhasını yenmek, minecraft ender ejderhası, minecraft ejderha yumurtası, minecraft dragon egg, minecraft ende gitme kodu, minecraft ende gitme koordinatı,
Minecraft Dünyanın Sonuna Gitmek (Ende Gitmek) Minecraft Dünyanın Sonuna Gitmek (Ende Gitmek) Reviewed by Admin on Temmuz 27, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.