Minecraft Tarım Rehberi



Bu yazımızda sizlere Minecraft oyununda tarım nasıl yapılır, toprak nasıl ekilir, nasıl sulanır onu anlatacağız. Bunu anlatırken oyundaki bütün tarım ürünlerine değinerek hangi tohumun hangi toprakta ne şekilde yetişeceğini anlatacağız. Aşağıdaki adımları takip ederek en kolay şekilde tarım yapmayı öğrenebilirsiniz.




Toprağı ekime uygun hale getirmek

Öncelikle elinizde 2 adet tahta ve 2 adet çubuk olmalı ve onları çalışma masasına bu şekilde dizerek orak yapmalısınız.


(Tahtalar yerine taş, demir, altın, elmas koyarak daha güçlü oraklar yapabilirsiniz.)

Bu orak, toprağa sağ tıkladığınızda toprağı sürer ve ekime uygun hale getirir. Sürdüğünüz toprak eğer etrafında su yoksa kuruyacak ve eski haline dönecektir. Bu nedenle aralarından su akıtmalısınız.




TOHUM



Tohumlar çimenlere vurduğunuzda belirli bir olasılıkla düşerler. Ekime uygun hale getirdiğiniz toprağa sağ tıklayarak ekebilirsiniz.


BUĞDAY



Buğdayın tamamen olgunlaşması için 7 evreden geçmesi gerekir. Tam olarak olgunlaşmış bir buğday ortalama 3 adet tohum verir. Yetiştirdiğiniz buğdayları toplarken dikkat etmeniz gereken bir nokta ise toplarken üstünde koşmamalı ve zıplamamalısınız. Eğer bunları yaparsanız toprak eski haline geri döner.

Buğdayın gelişme evresi aşağıdaki gibidir:



Ayrıca moblar da tarlanıza girerek hareket ettiğinde tarım alanlarınız eski haline dönebilir. Bunun için bahçenizin etrafını çitler ile çevirmelisiniz. Ayrıca bahçenizin etrafına meşale yerleştirerek de geceleri buğdaylarınızın büyümesini sağlayabilirsiniz.

Işık da buğdayların büyümesi için kesinlikle gereklidir. Örneğin yerin altında veya mağarada buğday büyümez. Çünkü ışık yoktur. Ancak gerekli ışık ortamını sağlarsanız orada da büyür.


Işık Seviyeleri

En hızlı büyüme güneş ışığında olur. Fenerler ve meşaleler orta düzeyde büyüme sağlar. Karanlıkta hiçbir tohum büyümez.



Sonra bu başakları kırıp içinde çıkan buğdayla yiyecek yapabilirsiniz


KARPUZ



Karpuz 4 ila 7 arasında size 1 açlık barınızı dolduran veren dilimler verir.

   

Bu tohumları zindanlar dışında bulabileceğiniz tek yer yeni bir karpuz dilimindedir. Bunun dışında hiçbir yerde bulamazsınız.

Karpuz ekiminin buğdaydan farkı, dikilen karpuzların sol yanlarındaki bloğun boş kalması gerekliliğidir. Çünkü karpuz olgunlaştığında aşağıda bulunan resimdeki gibi oluyor.



Karpuz suyu çok sevmez. Bu şekilde en hızlı büyütme tekniğini uygulayabilirsiniz.

Ayrıca karpuz ve altın parçasıyla Glistering Melon yapabilirsiniz.İksir yapımında kullanılan bir ögedir.


BALKABAĞI



Balkabağının karpuzla ekim tekniği üstteki resimle aynıdır. Balkabağı kırıldığında yenisini verir. Direkt olarak yenmez ancak kendisiyle yemek yapılabilir.



Ayrıca başınıza takabildiğiniz bir başlık da olabilmekte. Artı olarak zırh sağlamaz ve görüşünüzü kısıtlar. Ancak önemli bir özelliği vardır. Mesela gözlerine baktığınızda size saldıran Enderman, eğer başınıza balkabağı takarsanız size saldırmaz. Zombilere karşı olmasa da bazı moblara karşı da gizlenmenizi sağlar.



Ayrıca balkabağı mob yapımında da kullanılmaktadır.

Eğer İron Golem yapmayı öğrenmek istiyorsanız buraya tıklayınız.
Eğer Snow Golem (Kardan Adam) yapmayı öğrenmek istiyorsanız buraya tıklayınız.


HAVUÇ



Havuç nadiren zombilerden ve köylerden bulunur. Yenildiğinde 2 açlık barınızı doldurur. Bir çok kişinin bilmediği şekilde domuz çiflteştirmek için de kullanılabilen bir yiyecektir. Dikim tekniği buğdayla aynıdır. Hasatında 2-4 arasında havuç düşer. Gece görüş iksiri yapımında da kullanılıyor.

Ayrıca havuçtan can barınızı tümüyle dolduran altın havuç yapabilirsiniz..




PATATES



Patates havuç gibi ekilen bir sebze. Köylerde ve yağmur ormanlarında bulabilirsiniz. Ayrıca nadiren zombilerden de düşmekte. Ekildiğinde düşük bir ihtimalle zehirli patates olarak hasat edilebiliyor. Bu da zehir iksiri yapımında kullanılmakta.Çiğ yenildiğinde 1 açlık barınızı doldurmakta. Pişirirseniz pişmiş patates oluyor ve 3 açlık barınızı dolduruyor.




KAKAO



Yağmur ormanlarında ağaçlarda yetişen bir bitkidir. Kırıldığında tohumları çıkar. Ekmek için yağmur ormanının ağacına ihtiyaç vardır ve ağacın üstüne sağ tıklanarak ekilir.

Tohumları yiyecek ve boya yapımında kullanılır ve yün boyanabilir.

Sadece yağmur ormanı ağacınin kütüğünde gelişebilir. Olgun bir kakao bitkisinden 3 adet tohum düşer. Tohumunu yağmur ormanlarından veya zindanlardan bulabilirsiniz


ŞEKER KAMIŞI



Su kenarlarında hemen hemen her zaman bulabileceğiniz bir bitkidir. Üretimi çok hızlıdır. Şeker ve kağıdın üretimi için gerekli olan materyaldir.

Şeker kamışı için sadece suya komşu olan bir kum yada toprak bloğu gereklidir. Şeker kamışını ekmek için toprağı orak ile kazmanıza gerek yoktur.


MANTAR



Mantarlar beyaz ve kırmızı olmak üzere iki şekilde bulunur. En çok bataklık biyomunda ve bazı mağaralarda bulunur. Bazen mantar ağaçlarına rastladığınızda onu kırarak da elde edebilirsiniz.

Kase yardımıyla mantarları koyarak mantar çorbası yapabilmenizi sağlar.

Mantar yetiştirmek gerçekten zor bir iştir. Karanlık yerlerde yetişmeyi sever. Bu yüzden mağaralarda da rastlamak mümkündür. Işık seviyesi, yetişmesi için düşük olmalıdır.

Mantarlar yiyecekten başka 'Mayalı örümcek gözü' yapmaya yarar. Bu bir genel iksir malzemesidir. İksir yapan oyuncular için vazgeçilmez bir ögedir.

Mantarları netherde ışık seviyesini dikkate almaksızın dikebilirsiniz.


NETHER WART



Nether wart sadece netherde bulunan mantarımsı bir bitkidir. Özellikle Potion yani iksir yapmak için gereklidir. Bu, iksir yapmak için şarttır.

Tam olarak geliştiklerinde 2-4 arası nether wart elde edersiniz . Toprakta yetişmez yetiştiği toprak yine sadece netherde sıkça bulunan 'Soul Sand' yani Ruh Kumu'dur.


PANCAR



Pancar, oyuna çok sonradan eklenen bir bitkidir. Bu pancarı toprağa normal bir tohum şeklinde ekersiniz. Pancarı bulmak için köylerdeki tarlaları kazmanız gerekmektedir. Pancarın kullanım alanı çorba yapmaktır. Pancar çorbası yapmak için 1 kase ve 6 adet pancara ihtiyacınız vardır. Çalışma masasında 6 pancarı en üste sıra halinde ve 1 kaseyi de en alttaki kalan yerin ortasına koyduğunuzda pancar çorbası elde edersiniz.


minecraftkoylusu, minecraft, minecraft yardım, minecraft nasıl yaparım, minecraft nasıl olur, minecraft nasıl üretilir, minecraft yapımı, minecraft craftlamak, minecraft craft etmek, minecraft nasıl craft ederim, minecraft craft tarifi, minecraft craft rehberi, minecraft gerekli malzemeler, minecraft malzemeler, minecraft türkçe yapımı, minecraft türkçe rehberi, minecraft ingilizce yapımı, minecraft rehberleri, minecraft tarım rehberi, farm guide, farming guide, farm rehberi, farming rehberi, minecraft farming nasıl yapılır, minecraft farm nasıl yapılır, minecraft toprak nasıl ekilir, minecraft toprak ekmek, minecraft çapa nasıl yapılır, minecraft orak nasıl yapılır, minecraft toprağı sürmek, minecraft toprağı sulamak, minecraft toprak nasıl sulanır, minecraft orak üretmek, minecraft orak nasıl üretilir, minecraft nasıl sularız, minecraft tohum nasıl ekilir, minecraft tohum ekmek, minecraft seed nasıl ekilir, minecraft seed ekmek, minecraft tohum nereden bulunur, minecraft tohum bulmak, minecraft buğday üretmek, minecraft buğday nasıl üretilir, minecraft buğday yetiştirmek, minecraft ışık seviyeleri, minecraft tarımcılık, minecraft tarım, minecraft tarım yapma, minecraft türkçe tarım rehberi, minecraft güncel tarım rehberi, minecraft güncel tarım, minecraft son yama tarım, minecraft 1.13 tarım, minecraft 1.12 tarım, minecraft 1.11 tarım, minecraft 1.10 tarım, minecraft 1.14 tarım, minecraft farm, minecraft karantıkta tarım, minecraft karpuz, minecraft karpuz yetiştirmek, minecraft karpuz nasıl yetiştirilir, minecraft karpuz nerede bulunur, minecraft karpuz tohumu, minecraft balkabağı, minecraft balkabağı yetiştirmek, minecraft balkabağı nerede bulunur, minecraft balkabağı nasıl yetiştirilir, minecraft balkabağı tohumu, minecraft havuç, minecraft patates, minecraft havuç nasıl yetiştirilir, minecraft patates nasıl yetiştirilir, minecraft havuç nerede bulunur, minecraft patates nerede bulunur, minecraft havuç tohumu, minecraft patates tohumu, minecraft patates pişirmek, minecraft zehirli patates, minecraft karpuz yetiştirme taktiği, minecraft verimli karpuz, minecraft kakao, minecraft kakao nasıl yetiştirilir, minecraft kakao nerede bulunur, minecraft kakao tohumu, minecraft şeker kamışı, minecraft şeker kamışı nasıl yetiştirilir, minecraft şeker kamışı tarlası, minecraft şeker kamışı tarımı, minecraft şeker kamışı yetiştirmek, minecraft şeker kamışı farm, minecraft mantar, minecraft mantar nerede bulunur, minecraft mantar nasıl yetiştirilir, minecraft mantar ağacı nasıl yapılır, minecraft mantar ağacı, minecraft mantar yemeği, minecraft mantar güveç, minecraft nether wart, minecraft nether wart rehberi, minecraft nether wart nasıl yetiştirilir, minecraft nether wart nerede bulunur, minecraft nether wartı toprağa ekmek, minecraft nether wart büyütmek, minecraft nether wart tarlası, minecraft nether wart rehberi, minecraft soul sand, minecraft ruh kumu, minecraft ruh kumu nerede bulunur, minecraft ruh kumu tarlası, minecraft tarım rehberleri
Minecraft Tarım Rehberi Minecraft Tarım Rehberi Reviewed by Admin on Temmuz 29, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.