Minecraft Havai Fişek Yapımı



Minecraft oyununda çeşitli görsel şölenler için ve ayrıca server sahiplerinin sunucularında kullanabilmesi için havai fişekler güzel bir araçtır. Bu havai fişekler bir çok çeşitte yapılabilmekte ve kullanılabilmektedir. Bu rehberimizde verdiğimiz bilgilerle değişik renklerde ve simgelerde havai fişekler yapabileceksiniz.




Havai Fişek Yapımı

Havai fişeği fırlatmak için roket haline getirmemiz gerekiyor. Roketi yapmak için bir havai fişek yıldızı, bir barut ve bir kağıt gerekli.




Dikkat edilmesi gereken bir konu da alt kısma 3 taneye kadar yan yana barut koyabileceğinizdir. Eklediğiniz her barut, havai fişeğin daha yükseğe fırlamasını sağlar.

1 barut eklerseniz; kısa seviyede uçar (12-21 yükseklik)
2 barut eklerseniz; orta seviyede uçar (23-38 yükseklik)
3 barut eklerseniz; uzun seviyede uçar (40-57 yükseklik)


Havai Fişek Yıldızı Yapımı, Renklendirilmesi ve Şekillendirilmesi

Havai fişek yapımında kullandığımız bu havai fişek yıldızı asıl olan şekli ve görüntüyü verecektir. Bu yıldızın nasıl yapıldığını ve neler eklersek hangi şekillere dönüştüğü aşağıda anlatılmıştır.

Öncelikle havai fişek yıldızını yapmalıyız. Bunun için bir barut ve bir renk yeterli. Aşağıda barutun yanına mürekkep kullanılmış ve siyah renkte havai fişek yıldızı üretilmiştir.



Diğer renk seçenekleri aşağıdaki gibidir:




Rengimizi verdikten sonra sıra geldi şekil vermeye. Bunun için başta kafalar olmak üzere değişik eşyalar kullanılmaktadır.

Eğer hiçbir şey eklemezseniz yuvarlak şekilde patlayacaktır.

Ateş topu eklerseniz büyük bir patlama olacaktır.

Altın parçası eklerseniz bir çok yıldız parlayacaktır.

Tüy eklerseniz hafif bir patlama efekti verecektir.

Işıktaşı tozunu eklerseniz yıldızdan büyük parçalar oluşacaktır.

Elmas eklerseniz kuyruklu yıldız biçiminde iz bırakarak patlayacaktır.

Ekleyeceğiniz kafalarda ise hangi kafayı eklerseniz (örneğin creeper kafası koyduğunuzda patladığında creeper'ın kafası) ortaya çıkacaktır.

minecraftkoylusu, minecraft, minecraft yardım, minecraft nasıl yaparım, minecraft nasıl olur, minecraft nasıl üretilir, minecraft yapımı, minecraft craftlamak, minecraft craft etmek, minecraft nasıl craft ederim, minecraft craft tarifi, minecraft craft rehberi, minecraft gerekli malzemeler, minecraft malzemeler, minecraft türkçe yapımı, minecraft türkçe rehberi, minecraft ingilizce yapımı, minecraft rehberleri, minecraft havai fişek, minecraft fişek, minecraft havai, minecraft havai fişek yapımı, minecraft fişek yapımı, minecraft havai fişek atmak, minecraft havai fişek fırlatmak, minecraft havai fişek nasıl yapılır, minecraft firework, minecraft firework yapımı, minecraft firework nasıl yapılır, minecraft havai fişek tarifi, minecraft firework tarifi, minecraft havai fişek malzemeleri, minecraft havai fişek çeşitleri, minecraft havai fişek yıldızı, minecraft havai fişek renkler, minecraft havai fişek efektleri, minecraft havaifişek yuvarlak, minecraft havai fişek ateş topu, minecraft havai fişek büyük top, minecraft havai fişek altın, minecraft havai fişek yıldız, minecraft havai fişek tüy, minecraft havai fişek patlama, minecraft havai fişek kafa, minecraft havai fişek creeper kafası, minecraft havai fişek ışık taşı, minecraft havai fişek elmas, minecraft havai fişek barut, minecraft roket, minecraft roket yapmak, minecraft roket tarifi, minecraft rocket yapmak, minecraft rocket, minecraft rocket tarifi, minecraft roket, minecraft roket nasıl yaparız, minecraft barut koymak, minecraft barut eklemek, minecraft havai fişek barutları,
Minecraft Havai Fişek Yapımı Minecraft Havai Fişek Yapımı Reviewed by Admin on Temmuz 26, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.