Minecraft Yemek Rehberi



Minecraft oyununda hayatta kalma modunu (survival) oynarken mutlaka acıkıyoruz. Minecraft'da  bolca yemek çeşidi vardır ve bunların bazılarını kendimiz yapıyoruz bazılarını ise ağaçlardan topluyor, hayvanları keserek elde ediyor veya tarladan topluyoruz. Şimdi Minecraft'da bulunan yemek çeşitlerinin isimlerine ve özelliklerine bakalım. Eğer nasıl yapıldığını merak ediyorsanız sitemizdeki Yemek Tarifleri bölümüne bakabilirsiniz.




Pasta. Blok olarak konuldukdan sonra sağ tıklayarak yenir. Toplam 6 dilimdir ve her bir dilim yenilince 2 açlık barı doldurur. Tek yenilebilir bloktur ve stoklanmaz.

Kurabiye. Buğday ve Kakao çekirdeklerinden elde edilir. 2 açlık barını doldurur.

Çürük et. Zombileri öldürdüğünüzde içinden çıkar. Yerseniz %80 zehirlenme şansınız vardır. Zehirlenince açlık barınız hızlıca azalmaya başlar.

Mantar Güveç. Mantar ve Kase ile yapılır. 6 açlık barı doldurur. Yenildiği zaman kase boşalır. Mööntar'a sağ tıklayarak da mantar güveç elde edebilirsiniz.

Elma. Meşe ağacı yapraklarından düşer. Yenildiğinde ise 4 açlık barı doldurur.

Çiğ inek eti. İnekleri kestiğimiz zaman düşer. Yenildiğinde ise 3 açlık barını doldurur.

Çiğ domuz eti. Domuzları kestiğimizde genellikle 2 adet düşer. Yenildiğinde ise 3 açlık barını doldurur.

Çiğ balık. Herhangi bir mod kesildiğinde düşmez. Olta sayesinde denizden toplanır. Yenildiğinde ise 2 açlık barı doldurur.

Çiğ tavuk. Tavukları öldürdüğümüzde düşer. Yenildiğinde ise 2 açlık barı doldurur. Bazen de yenildiği zaman midemiz bulanır bu oran %30'dur.

Karpuz. Tarım yaparak elde edebiliriz.1 karpuzdan 3-7 dilim düşer. Her bir dilim yenildiğinde ise 2 açlık barı doldurur.

Altın elma. Savaşlarda yardımcıdır. Yenildiğinde 30 saniye boyunca rejenerasyon ve bir buçuk dakika fazladan 2 kalp verir. 8 altın külçesi ve ortası elma koyarak elde edilebilir.

Büyülü altın elma.Yediğimizde 30 saniye boyunca rejenerasyon, bir buçuk dakika fazladan 2 kalp, 5 dakikalığına direnç ve ateş direnci verir. 8 altın blok ve ortasına elma koyarak elde edilebilir.

Ekmek. Crafting Table üzerinde 3 tane yan yana buğday koyarak elde ederiz. Yenildiğinde ise 5 açlık barı doldurur.

Havuç. Zombilerden düşer ya da köylerde ekili halde bulunur. Tekrardan ekebiliriz. Yenildiğinde ise 3 açlık barı doldurur.

Patates. Zombilerden düşer ya da köylerde ekili halde bulunur. Tekrardan ekebiliriz. Yenildiğinde ise 1 açlık barı doldurur.

Pişmiş patates. Patatesi pişirdiğimizde elde ederiz. Yenildiğinde ise 4 açlık barı doldurur.

Zehirli patates. Yediğimizde kısa süreliğine zehirleniriz ve 1 açlık barı doldurur.

Pişmiş tavuk. Çiğ tavuğu pişirerek elde edebiliriz. Yenildiğinde ise 6 açlık barı doldurur.

Pişmiş balık. Çiğ balığı pişirerek elde edebiliriz. Yenildiğinde ise 5 açlık barı doldurur.

Biftek. Çiğ inek etini pişirdiğimizde elde edebiliriz. Yenildiğinde ise 8 açlık barı doldurur.

Pirzola. Ciğ domuz etini pişirdiğimizde elde edebiliriz. Yenildiğinde ise 8 açlık barı doldurur.

Örümcek gözü. Örümceklerden düşer. Yediğimizde zehirleniriz ve 2 açlık barı doldurur.

Balkabağı turtası. Balkabağı, şeker ve yumurta ile yapılır. Yenildiğinde ise 2 açlık barı doldurur.

Çiğ somon balığı. 1.7 versiyonunda eklenmiştir. Olta yardımıyla denizden tutulur. Yenildiğinde ise 2 açlık barı doldurur.

Pişmiş somon balığı. Çiğ somon balığını pişirerek elde edebiliriz. Yenildiğinde ise 6 açlık barı doldurur.

Tavşan eti. 1.8 versiyonunda eklenmiştir. Pişirilebilir. Yenildiğinde ise 3 açlık barı doldurur.

Koyun eti. Pişirilebilir. Yenildiğinde ise 2 açlık barı doldurur.

Tavşan Güveci. Yenildiğinde 10 açlık barı doldurur.


NOT: 2 açlık barı = 1 tane açlık butu demektir.

minecraftkoylusu, minecraft, minecraft yardım, minecraft nasıl yaparım, minecraft nasıl olur, minecraft nasıl üretilir, minecraft yapımı, minecraft craftlamak, minecraft craft etmek, minecraft nasıl craft ederim, minecraft craft tarifi, minecraft craft rehberi, minecraft gerekli malzemeler, minecraft malzemeler, minecraft türkçe yapımı, minecraft türkçe rehberi, minecraft ingilizce yapımı, minecraft rehberleri, minecraft yemek, minecraft yemek rehberi, minecraft yemekler, minecraft yemek nasıl yapılır, minecraft yemek tarifleri, minecraft yemek rehberi, minecraft yemek rehberleri, minecraft food rehberi, minecraft food guide, minecraft food, minecraft pasta, minecraft pasta nasıl yapılır, minecraft pasta nasıl yenilir, minecraft kurabiye, minecraft kurabiye nasıl yapılır, minecraft çürük et, minecraft çürük et ne işe yarar, minecraft güveç, minecraft mantar güveç, minecraft elma, minecraft elma nasıl bulunur, minecraft çiğ inek eti, minecraft inek eti, minecraft domuz eti, minecraft çiğ domuz eti, minecraft çiğ koyun eti, minecraft koyun eti, minecraft tavşan eti, minecraft çiğ tavşan eti, minecraft tavuk, minecraft çiğ tavuk, minecraft çiğ tavuk eti, minecraft karpuz, minecraft kabak, minecraft balkabağı, minecraft altın elma, minecraft golden apple, minecraft enchanting golden apple, minecraft büyülü altın elma, minecraft ekmek, minecraft ekmek nasıl yapılır, minecraft havuç, minecraft havuç nerede bulunur, minecraft patates, minecraft patates nerede bulunur, minecraft pişmiş patates, minecraft patates pişirmek, minecraft zehirli patates, minecraft pişmiş tavuk, minecraft pişmiş balık, minecraft balık, minecraft biftek, minecraft pirzola, minecraft örümcek gözü, minecraft balkabağı turtası, minecraft somon, minecraft tavşan güveci, minecraft yemeklerin doyurma oranı, minecraft açlık barı
Minecraft Yemek Rehberi Minecraft Yemek Rehberi Reviewed by Admin on Temmuz 26, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.