Minecraft Hayvan Rehberi (Hayvan Çiftleştirme Dahil)



Bu rehberimizde Minecraft oyunundaki bütün hayvanlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. En güncel hayvan rehberi olarak hazırlanmıştır. Son gelen güncellemeler ve versiyonlardaki hayvanlar da mevcuttur.




Tavuk


Sarı gagaları ve beyaz tüyleri vardır, tavuklar ok yapımı , kekler , tavuk yumurtası ve et sağlarlar. Öldüklerinde  0 - 2 Arasında Feather (tüy) düşürürler Featherlar Ok ve Yazı yazılabilen kitaplar üretmenizi sağlar ve öldüklerinde 1 Adet çiğ  tavuk eti düşürürler yanarak öldüklerinde ise pişmiş olarak düşer.

5-10 dakika arasında bir yumurtlarlar yumurtalar Kek yapımında kullanılabilir yada yumurtalar yardımı ile yeni tavuklar üretebilirsiniz.

Yumurta dışında tavuk yetiştirmenin farklı yollarıda bulunmaktadır, yumurtadan da basit olan yöntem iki tavuğu çiftleştirmektir kapalı bir alanda oluşturacağınız çiftlik alanı bu tür işler için iyi olabilir iki tavuğa da seed (Tohum) yedirdikten sonra ikisininde kafasında kalpler oluşacaktır ve çiftleşecektirler.




İnek


Kahverengi deriye sahip beyaz benekli canlılardır wheat (Buğday) yolu ile çiftleştirilirler, ve 4 ila 10 arasında değişen sayılarda sürüler halinde  dolaşıyorlar.

İnekler öldüklerinde  0 - 3 arasında çiğ et 0 - 2 Arasında ise deri bırakırlar kova ile sağ tıklandığında ise süt alınması mümkündür süt keklerde kullanılır


Domuz


Domuzlar pembe derileri olan  pasif yaratıklardır, genelde sürüler halinde dolaşırlar Domuzlar öldüklerinde 0 ile 2 arasında Çiğ et düşer.

İnekler ve Tavuklar gibi onlarda elinize Havuç veya Patates aldığınızda sizi takip eder ve iki domuzada Havuç veya Patates yedirirseniz çiftleşerek yavru bir domuz oluştururular.

Eyer sayesinde domuzlara binmek mümkündür ancak domuzların kontrolünü siz sağlayamazsınız kendi istedikleri yöne doğru giderler.


Eyer bağlanmış bir domuz aşağıdaki gibi görünür.



Koyun


Koyunlar Beyaz , Siyah , Gri , Açık Gri , Kahverengi ve Pembe renklerde yünlere sahip bir şekilde spawn olurlar genelde Beyaz yüne sahip bir biçimde spawn olurlar. Ayrıca içerisinden koyun eti çıkar ve pişirdiğimizde oldukça doyurucudur.

Yünler Yatak, Tablo , Halı gibi yapımlarda kullanılır yün elde etmenin birkaç yolu vardır. İlk yöntem koyunları öldürmektir bu etraftaki hayvan kaynağını bitirdiği gibi size az sayıda yün sağlayacaktır ( 1 adet ) Ancak ikinci yöntem olan makasla koyunların yünlerini kırpmak size 1 ila 3 arasında yün sağladığı gibi koyunların tekrar yünü çıkacaktır ve siz tekrar elde edebilirsiniz.

Koyunlardan elde edilen yünler 16 farklı renge boyanabilir. Bunun için yaptığınız boyayı elinize alıp koyuna sağ tıklamalısınız. Koyunlarda diğer hayvanlar gibi elinizde Wheat (Buğday) olduğu zaman sizi takip eder ve Wheat (Buğday) ile çoğalırlar.

Kırpılmış koyun aşağıdaki gibi gözükür:



Kedi


Ocelot olarak adlandırılan bu kediler başta yani evcilleştirilmeden önce Sarı renktedirler ve Siyah benekleri vardır, kediler Jungle diye tabir edilen ormanlarda bulunurlar.

Kedileri evcilleştirmek için Çiğ Balığa ihtiyacını vardır kediye uzaktan elinizde Çiğ Balık ile baktığınızda sizi görebilecek yakınlıkta ise size yaklaşmaya başlar ancak en ufak bir kamera kıpırtısı bile onların kaçmasına neden olur bu yüzden o gelene kadar kıpırdamamanız gerekir onlar kuyruğunu indirdiklerinde ise sağ tıklayarak onlara Çiğ Balığı yedirirsiniz bazen tek balık yeterli olmaz birkaç balık ile bu işe kalkışmanız yararınıza olacaktır.



Ahtapot


Ahtapotlar 8 bacaklı mavi tenli canlılardır, herhangi bir zorluk seviyesinde bile her türlü suda spawn olma potansiyelleri vardır, evinizin bahçesinde yaptığınız havuzda bile spawn olma olasılıkları vardır.

Ahtapotları öldürdüğünüzde 1 ila 3 arasında mürekkep kesesi düşer mürekkep keseleri yünleri siyaha boyamanızı sağlar, keseleri bone meal ile karıştırırsanız gri ve açık gri boya elde edersiniz.


Tavşan


Tavşanlar iksir ve yemek yapımında oldukça önemli canlıdırlar. Doğada rahatlıkla bulabilirsiniz ve Havuç yardımıyla çiftleştirebilirsiniz.


Lama


Lamalar binebildiğimiz üzerine sandık ekleyebildiğimiz canlılardır. Lamalar ile kervan yapabiliriz. Lama'yı çiftleştirmek için saman balyası gereklidir.



Papağan


Papağanlara seed (Tohum) vererek arkadaşınız yapabilirsiniz ve daha sonra ona sağ tıklayarak otur ve kalk gibi komutlar vererek yanınızda dolaştırabilirsiniz.


Kurt


Kurtlara bone (kemik) vererek arkadaşınız yapabilirsiniz ve daha sonra ona sağ tıklayarak otur ve kalk gibi komutlar vererek yanınızda dolaştırabilirsiniz. Kurtlar sizin saldırdıklarınıza saldırır ve sizi korurlar.

Evcilleşmiş kurtlar aşağıdaki gibi gözükür:




Kutup Ayısı


Kutup ayıları evcilleştirilemez yaratıklardır. Sizi gördükleri an saldırmaya başlarlar ancak oyundaki iyi yanlarından biri de öldürüldüklerinde balık düşmesidir. Midelerine indirdikleri balıkları kutup ayısını öldürdükten sonra biz alıyoruz.


At ve Eşek

     

Atlar ve eşekler taşıt olarak kullandığımız hayvanlardır. Üzerinde hızlıca gideceğimiz yere gidebilir ve canavarlarla savaşırken kendinize ekstra koruma sağlayabilirsiniz.

Atı çiftleştirmek için önce alttaki rehberimizden bakarak öğrenebileceğiniz gibi atı sahiplenmeniz ve kalp çıkartmanız gerekiyor. Daha sonra altın elma vererek atı çiftleştirebilirsiniz.


minecraft hayvan rehberi, minecraft hayvan çiftleştirmek, minecraft hayvanlar, minecraft nasıl yaparım, minecraft nasıl çiftleştirilir, minecraft tavuk, minecraft tavuk çiftleştirmek, minecraft inek, minecraft inek çiftleştirmek, minecraft domuz, minecraft domuz çiftleştirmek, minecraft koyun, minecraft koyun çiftleştirmek, minecraft kedi, minecraft kedi çiftleştirmek, minecraft ahtapot, minecraft ahtapot çiftleştirmek, minecraft tavşan, minecraft tavşan çiftleştirmek, minecraft lama, minecraft lama çiftleştirmek, minecraft lamaya binmek, minecraft papağan, minecraft papağan çiftleştirmek, minecraft papağanı evcilleştirmek, minecraft kurt, minecraft kurt evcilleştirmek, minecraft kutup ayısı, minecraft kutup ayısı çiftleştirmek, minecraft ayı, minecraft atlar, minecraft eşekler, minecraft at çiftleştirmek, minecraft eşek çiftleştirmek, minecraft at evcilleştirmek, minecraft eşek evcilleştirmek, minecraft ata binmek, minecraft eşeğe binmek, rehber,
Minecraft Hayvan Rehberi (Hayvan Çiftleştirme Dahil) Minecraft Hayvan Rehberi (Hayvan Çiftleştirme Dahil) Reviewed by Admin on Ağustos 04, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.